ahşap,Külah: Ø5 cm,14 cm
Tükendi

Doğal Ahşap Konik Dondurma Külahı, Kornet ve Hamur Şekillendirme Aparatı
Ürün Açıklaması
Ahşap kornet sarma aparatı, doğal ahşap yapısı ve ergonomik saplı konik tasarımı sayesinde dondurma külahı, kornet ve çeşitli ince hamur işlerinin sıcakken kolayca sarılarak düzgün, içi doldurulabilir külah formunda şekillendirilmesini sağlar.
Öne Çıkan Özellikler
• Pratik Kornet ve Külah Şekillendirme: Pişirilmiş ince hamurların konik yüzey etrafında sarılarak düzgün ve estetik külah formuna dönüştürülmesini kolaylaştırır.
• Doğal Ahşap Yapı: Sağlam ahşap malzemesiyle tekrarlanan şekillendirme işlemlerinde dayanıklı ve uzun ömürlü kullanım sunar.
• Ergonomik Saplı Tasarım: Uzun ve rahat kavranabilen sapıyla sıcak hamurlara doğrudan temas etmeden kontrollü şekillendirme imkânı sağlar.
• Konik Şekillendirme Yüzeyi: Sivri uçtan geniş ağza doğru açılan yapısıyla farklı dolgu ve sunumlara uygun kornetler hazırlanmasını destekler.
• Çok Amaçlı Kullanım: Dondurma külahı, tatlı kornet ve uygun yapıdaki ince hamur ürünlerinin şekillendirilmesinde pratik kullanım sağlar.
Kullanım Alanları
• Dondurma Külahları: Pişirilmiş ve şekil verilebilir durumdaki ince külah hamurlarının konik formda sarılması.
• Tatlı Kornetler: Krema, çikolata, ganaj ve çeşitli tatlı dolgularıyla sunulabilecek külahların hazırlanması.
• İnce Hamur İşleri: Pişirme sonrasında esnekliğini kısa süre koruyan ince hamurların konik biçimde şekillendirilmesi.
• Profesyonel ve Ev Tipi Kullanım: Dondurmacılar, pastaneler, fırınlar, kafeler, butik üretim atölyeleri ve ev mutfakları.
Teknik Özellikler
• Ürün Tipi: Kornet Sarma ve Külah Yapma Aparatı
• Malzeme: Doğal Ahşap
• Toplam Uzunluk: 23 cm
• Konik Külah Bölümü Uzunluğu: 14,5 cm
• Sap Uzunluğu: 9 cm
• Külah Ağız Çapı: 5 cm (50 mm)
• Gövde Yapısı: Konik Şekillendirme Yüzeyi
• Uç Yapısı: Sivri Uçlu
• Sap Tipi: Ergonomik Uzun Sap
• Tasarım: Saplı Konik Model
• Kullanım Şekli: Manuel Hamur Sarma ve Şekillendirme
• Kullanım Aşaması: Pişirme Sonrası Şekillendirme
• Kullanım Amacı: Dondurma Külahı, Kornet ve İnce Hamur Şekillendirme
• Gıda Temasına Uygunluk: Uygundur
Kullanım, Bakım ve Temizlik
• İlk Kullanım ve Hazırlık: İlk kullanımdan önce aparat temiz, hafif nemli bir bezle silinerek kurulanmalıdır. Şekillendirilecek hamur önceden pişirilmeli ve sarılabilecek esneklikte hazırlanmalıdır.
• Kornet Sarma ve Şekillendirme: Pişmiş hamur henüz sıcak ve şekil verilebilir durumdayken aparatın konik gövdesi etrafına sarılmalı, kenarları birleştirilerek külah formu oluşturulmalıdır.
• Soğutma ve Kalıptan Çıkarma: Sarılan hamurun şeklini koruyacak kadar sertleşmesi beklendikten sonra aparat dikkatlice çıkarılmalı, hazırlanan külah tamamen soğuduktan sonra istenilen dolguyla tamamlanmalıdır.
• Ahşap Yüzey Koruması: Aparat fırında veya doğrudan ısı kaynağı üzerinde kullanılmamalıdır. Ahşap yüzeyin zarar görmemesi için uzun süre su içerisinde bekletilmemeli, kesici ve aşındırıcı ekipmanlardan kaçınılmalıdır.
• Temizlik ve Saklama: Kullanım sonrasında hafif nemli bezle temizlenmeli, gerekiyorsa kısa süreli elde yıkanarak hemen kurulanmalıdır. Bulaşık makinesinde yıkanmamalı, tamamen kuruduktan sonra temiz ve kuru ortamda saklanmalıdır.

